Programes Terapèutics

Menarquia: La primera menstruació

La pubertat és el període que hi ha entre la infància i l’edat adulta i inclou el creixement i el desenvolupament dels caràcters sexuals secundaris. Dura aproximadament entre 5 i 6 anys i sol venir determinat per un factor genètic, i altres factors que influeixen al sistema hormonal (salut general, localització geogràfica, nutrició, activitat física i emocional….). Aquest període finalitza amb l’arribada de la primera menstruació.

La primera menstruació, coneguda com a menarquia, es produeix entre els 10 i els 15 anys al finalitzar el període puberal i indica la maduració del sistema reproductiu de la dona.

A causa de la immaduresa hormonal els primers cicles solen ser anovulatoris, sovint irregulars i també pot aparèixer dolor. Aquesta irregularitat i el dolor es pot anar corregint de forma espontània, tot i que es pot allargar molt en el temps i per tant ser molt molest. 

En algunes ocasions, la menarquia es pot atraçar-se i aparèixer més tard dels 15 anys per causes molt variades:

 • Hormonals: immaduresa del sistema hipotàlem hipòfisi, ovari
 • Energètiques: desequilibris energètics del propi desenvolupament de l’organisme (enllaç amb infància)
 • Nutricionals: els cos ha d’adquirir un percentatge ideal de grassa corporal per tal de que es produeixi la menarquia
 • Psicològiques: poden aparèixer alteracions emocionals degut als grans canvis que es viuen durant la etapa puberal

Gràcies al nostre programa terapèutic i la nostra visió integrativa podem ajudar-te a viure l’inici del teu cicle menstrual amb naturalitat, comprensió i sobretot molt empoderament.

Combinant les diferents tècniques (medicina tradicional xinesa, nutrició, fisioteràpia,…) podem ajudar-te en:

 • Regulació del teu cicle hormonal
 • Disminució del dolor
 • Equilibrar la teva energia
 • Regular la teva alimentació
 • Millorar la capacitat de gestió emocional

Aquest programa té una durada mínima de tres mesos, i després es valorarà la freqüència i duració segons la evolució de la simptomatologia.

Harmonitza't amb el teu cicle vital

El cicle hormonal femení oscil·la en funció de les nostres hormones i això pot fer que sovint les nostres emocions, però també la nostra salut, estigui sotmesa a alguns alt i baixos. I és que en la nostra societat, exigent i competitiva, estem deixant de compaginar la nostra vida amb les diferents fases del cicle menstrual. 

Actualment es considera normal que la menstruació pugui ser dolorosa, de sagnat abundant, amb mals de cap, alteracions emocionals, … entre d’altres. Res d’això és normal!!! ja que els processos fisiològics mai han de disminuir la capacitat d’adaptació o ser incapacitants. 

Aquest programa terapèutic basat en la medicina tradicional xinesa (avalada per la OMS), la fisioteràpia, l’osteopatia, la dietètica i el massatge, neix amb una visió holística i integrativa. Per tal d’assolir el nostre objectiu  que és donar-te les eines necessàries per interpretar i corregir les senyals d’alarma que t’envia el teu organisme i treballar amb tu per augmentar la teva qualitat de vida, fer que el teu cicle menstrual deixi de ser una molèstia, solucionar els teus problemes ginecològics i tenir una menstruació funcional i saludable. 

Alguns dels beneficis del nostre programa són: 

 • Regulació del sistema hormonal
 • Normalització i estabilització de la durada del cicle, de les molèsties i sagnat del període.
 • Millora en la capacitat de la gestió emocional.
 • Millora de la vitalitat, augmentat la capacitat energètica i de descans nocturn.
 • Augment del benestar i qualitat sexual.

Aquest programa, té una durada mínima de tres a quatre  mesos, ja que és el temps necessari per regular el cicle menstrual i millorar la salut de la dona. Posteriorment es valorarà la continuïtat segons la simptomatologia i evolució.

Pensant en concebre

Estàs pensant en ampliar la teva família? Vols quedar-te embarassada en breu i vols que sigui un procés fàcil i saludable? Tens alguns dubtes i/o preguntes? 

La recerca de l’embaràs sovint ens posa a prova com a dones, com a parella i com a família, sigui aquesta en la forma que sigui, i de fet és una de les demandes més importants del segle XXI en l’àmbit de la salut privada. Malauradament estem molt poc informats sobre la fertilitat i el  funcionament del cos de la dona i, a vegades, només cal comprendre aquests processos i actuar mínimament perquè es donin els factors necessaris perquè el nostre cos funcioni a ple rendiment i puguem aconseguir el nostre objectiu.

Tenir dubtes, preguntes, pors o certes dificultats sobre el tema de la concepció no vol dir que el nostre cos no funcioni bé, sinó que a vegades hem d’optimitzar els nostres propis recursos. 

A Sàlvia t’ho volem posar més fàcil, gràcies al nostre programa “Pensant en concebre”, en el què volem ajudar tant a homes com a dones a equilibrar el seu cos per tal de què respongui a allò que desitgen. Us donarem la informació necessària i us acompanyarem durant tot el procés, tant si és una recerca natural de l’embaràs com a través de tècniques de reproducció assistida. 

Treballarem amb tu, dona,  per regular el teu cicle, millorar la qualitat dels teus òvuls, normalitzar la teva temperatura corporal basal per tal que puguis identificar el moment exacte de l’ovulació per facilitar la teva recerca i  per afavorir la capacitat d’implantació de l’embrió.

I també treballarem amb la teva parella, si en tens, per tal de què pugui millorar el número i la mobilitat dels seus espermatozoides. 

Un altre aspecte important a treballar és el tema emocional. Quan l’embaràs no arriba, a vegades podem sentir sensació de frustració o de què alguna cosa no funciona bé dins nostre que, sovint, condiciona el funcionament del nostre cos en negatiu.

Per tant, amb la visió integrativa de la medicina tradicional xinesa i la combinació amb altres tècniques com la fisioteràpia, la dietètica o l’osteopatia podem ajudar-vos a millorar  la vostra salut general i per tant la vostra salut reproductiva, amb la qual cosa notareu:

 • Més empoderament ja que aprendreu a conèixer el funcionament del vostre cos i a donar-li el què necessita.
 • Més tranquil·litat i sensació de pau mental
 • Més energia vital

Aquest programa, té una durada mínima de tres mesos, ja que és el temps necessari per regular el cicle menstrual, fer madurar els nous òvuls de més qualitat, i a partir d’aquí us acompanyem fins que l’embaràs arribi a terme.

madurant el fruit 2___

Embaràs: Madurant el fruit

L’embaràs es una de les etapes vitals  on la dona  viu  més canvis, tant a nivell  físic com  emocional, al llarg de la seva vida. A més, és una etapa en la qual necessita disposar de tota la seva energia i una salut de ferro per poder dur a terme l’embaràs. Per sort, la natura ens ha dotat de l’energia i les capacitats d’adaptació necessàries.

Així i tot, saps que i han eines terapèutiques naturals per reduir les molèsties de l’embaràs? Ets conscient que és possible millorar la nutrició del bebè a l’úter? Tant des de la Medicina Tradicional Xinesa, com des de la dietètica, la fisioteràpia, i la naturopatia s’ha treballat durant  segles , amb molt d’èxit, per millorar la salut de la mare i del futur nadó, optimitzant les  seves capacitats energètiques i d’adaptació.

A Sàlvia et volem acompanyar durant l’embaràs i ajudar-te per que puguis gaudir plenament d’aquesta experiència vital.  Per aquest motiu hem creat el programa terapèutic  “Madurant el fruit”, que combina la Medicina Tradicional Xinesa, amb la fisioteràpia, osteopatia, i la dietètica. D’aquesta manera podem tractar de forma holística les principals molèsties de l’embaràs (nàusees, marejos, cansament, tensió mamaria, cames inflades, etc.), així com un reforç pel nadó millorant les capacitats de la mare per nodrir-lo a l’úter i ajudant-lo a col·locar-se  correctament quan ve de natges.

El beneficis del nostre programa “Madurant el Fruit “ son:

 • Reducció de molèsties físiques de l’embaràs (cames inflades, cremor d’estómac, marejos, nàusees,  mal de caps, etc.).
 • Millorar la gestió emocional ( reducció d’estrès, pors, etc.)
 • Augment de la vitalitat.
 • Ajudar a la col·locació del fetus quan ve de natges
 • Reduir les possibilitats d’avortament espontani 

Aquest programa té una durada mínima de 4 sessions, es pot iniciar durant el primer trimestre o en el moment que apareguin  molèsties  en l’embaràs . Es compatible amb el programa de preparant el part. 

Preparant el part

Quan arriba la recta final de l’embaràs ens assalten totes les nostres pors,  dubtes i preguntes sobre el moment del part, especialment si estem esperant el nostre primer fill. Tranquil·la, és normal, el moment del part és un dels moments més importants per la vida d’una dona…però… 

Saps que hi ha eines terapèutiques naturals per reduir el temps i les molèsties del part? Des de fa segles la Medicina Tradicional Xinesa s’ha utilitzat amb molt d’èxit per acompanyar les últimes setmanes de l’embaràs i fer aquest  procés molt més fluït

A Sàlvia et volem acollir durant l’embaràs i ajudar-te a arribar empoderada al part. Creiem fermament que el poder està dins teu i et volem ajudar a què aquest procés sigui menys traumàtic, menys dolorós, més curt i puguis viure aquest moment amb la màxima plenitud possible.

Per aquest motiu  hem creat el  programa “Preparant el Part” un programa terapèutic, que combina la Medicina Tradicional Xinesa amb la fisioteràpia, l’osteopatia, i la dietètica per donar una resposta holística que et pugui ajudar amb les molèsties de l’últim trimestre de l’embaràs (mal d’esquena, cames inflades, pors, nerviosisme, etc.), optimitzi la maduració cervical i que afrontis aquest moment amb el màxim de salut i força.

I recorda que un embaràs agradable i un part poc traumàtic són els millors ingredients per afrontar el postpart amb energia i vitalitat. 

Els beneficis del nostre programa “Preparant el Part” són:

 • Reducció de molèsties físiques del tercer trimestre (lumbàlgia , cames inflades, cremor d’estómac, mal de caps, etc.).
 • Millora en la gestió emocional (reducció d’estrès, pors, i nerviosisme).
 • Reducció del dolor i la durada del treball de part
 • I sobretot… Fer que visquis aquest moment el màxim d’empoderada possible.

Aquest programa, està compost per un mínim de 3 sessions, encara que l’òptim es iniciar-lo a la setmana 35-36 i realitzar un mínim d’una sessió setmanal fins arribar a termini ( 2 sessions a partir de la setmana 40). 

Postpart: El mes daurat

El postpart és una època molt bonica però molt exigent. Al principi ( la quarantena) requereix de repòs i tranquil·litat, per recuperar-se del treball del part i poder afrontar la constant demanda d’atenció i cura que el nadó necessita. Un cop passat aquesta primera etapa, l’equilibri emocional i la fortalesa física son bàsiques per poder fer tota la criança del nadó (postpart tardà)  de la millor forma possible.

Hi ha eines terapèutiques totalment segures per la mare lactant i el seu nadó que permeten donar-li un cop de mà en un moment on l’estabilitat física i emocional son molt importants, així com oferir-li una solució a les petites complicacions i desafiaments físics que poden aparèixer després de donar a llum.

A Sàlvia et volem acompanyar durant el postpart i ajudar-te per tal que puguis gaudir plenament d’aquesta experiència vital.  Per aquest motiu hem creat el programa terapèutic  “El Mes Daurat”, que combina la Medicina Tradicional Xinesa, amb la fisioteràpia, osteopatia, i la dietètica. D’aquesta manera podem tractar de forma holística les principals molèsties del postpart (dolor físic, restrenyiment, hemorroides o morenes, hipogalactia (no puja la llet), decaïment físic o emocional).

Els beneficis del nostre programa són:

 • Reducció de molèsties físiques típiques del Postpart (lumbàlgia, estrenyiment, morenes, etc.).
 • Millora de complicacions del Postpart com loquis persistents, falta de llet entre d’altre
 • Millora en la gestió emocional (reducció d’estrès, nerviosisme o depressió)
 • I sobretot … el recolzament per poder viure aquesta bonica etapa de la vida amb la màxima energia i empoderament.

Aquest programa té una durada mínima de 6-8 setmanes, però depenent del motiu pot durar de tres a quatre mesos.

Menopausa: La segona primavera

La menopausa o la segona primavera, tal com es coneix en la medicina tradicional xinesa, és una etapa més a la vida de la dona. És un procés natural que sol donar-se al voltant dels 50 anys, i indica el final de la etapa fèrtil de la dona. Durant aquest procés poden aparèixer símptomes molt variats i molt molestos com: sufocacions, insomni, ansietat, cefalea, vertígens, atrofia vaginal,… a causa de la caiguda de les hormones (estrògens), ja que els ovaris cessen la seva activitat. 

A Sàlvia podem ajudar-te gràcies a la visió holística, i sobretot amb el tractament personalitzat durant aquest procés, ja que gràcies a la mirada de la medicina tradicional xinesa podem acompanyar-te en aquesta etapa empoderant el teu cos i donar-li la capacitat d’adaptar-se a cada situació.

Els beneficis del nostre programa són:

 • Viure la menopausa com una nova oportunitat!
 • Regular tot el sistema hormonal, per disminuir la simptomatologia.
 • Millorar la gestió emocional
 • Evitar l’augment de pes que es pot produir a causa dels canvis hormonals

Aquest programa no té una duració determinada, però es noten els primers canvis durant les 4 primeres sessions, i es valorarà la durada segons l’evolució de la simptomatologia.