Sí, l’acupuntura es una tècnica segura, sempre que sigui duta a terme per professionals qualificats amb la formació i titulació adient. Tots els estudis científics publicats fins a la data d’avui remarquen la seva seguretat i manca d’efectes secundaris.
Si, La seva manca d’efectes secundaris i la seva seguretat tant per la mare com per al futur nadó fa que sigui una de les tècniques terapèutiques més recomanables per una dona gestant. En el següent estudi es pot comprovar la seva seguretat durant l’embaràs: https://www.elsevier.es/es-revista-revista-internacional-acupuntura-279-epub-S1887836916300072.
Hi ha diferents tècniques que et poden donar un cop de mà. Les més segures son els exercicis per col·locar al bebè com la posició de “quatre potes”, exercici del “gat”, posició de “Bozeman”, elevacions de la pelvis, etc. També la natació pot donar un cop de mà.
Tot i que una de les propostes més segures i amb millors resultats és la combinació de l’acupuntura i la moxibustió com acrediten estudis pilots fets a l`Hospital Sant Joan de Deu https://www.elsevier.es/es-revista-revista-internacional-acupuntura-279-articulo-efectividad-acupuntura-moxibustion-embarazadas-con-X1887836911933659 , o revisions sistemàtiques com la publicada a la prestigiosa ONG sanitària Cochrane https://www.cochrane.org/es/CD003928/PREG_version-cefalica-con-moxibustion-para-la-presentacion-podalica
Dependrà del tipus de dolor i la seva causa, però tant la fisioteràpia, com l’osteopatia, l’acupuntura i la moxibustió són tècniques molt segures que et poden ajudar durant l’embaràs. Si tens lumbalgia o ciàtica, aquestes tècniques són molt efectives. En cas de molèsties gàstriques, migranyes o dolors reumàtics la combinació d’acupuntura amb dietètica a vegades fa veritables miracles.
Si, la combinació de dietètica, plantes medicinals i l’acupuntura son molt efectives i segures l’hora de tractar el dolor, la irregularitat, les alteracions en el sagnat, o el síndrome premenstrual. Pots verificar aquesta informació a l’estudi realitzat per personal de Sant Joan de Deu https://revistes.ub.edu/index.php/MUSAS/article/view/vol3.num1.6
El tractament complementari natural quan s’integra i combina amb el tractament farmacològic al·lopàtic dóna molt bons resultats. S’ha d’entendre que tant la Dietètica, com la Medicina Tradicional Xinesa, i la Fisioteràpia son un complement que permeten millorar el resultat farmacològic i accelerar el temps de recuperació i guariment, però no substitueix el tractament mèdic.
Si, no hi ha cap incompatibilitat entre el tractament amb fisioteràpia, dietètica o Medicina Tradicional Xinesa i la menstruació. De fet en moltes ocasions està indicat per a tractaments específics, com per exemple el dolor menstrual.
Si, i no només la acupuntura, tant aquesta com una bona fitoteràpia i alimentació són molt adients en la menopausa. Molts del símptomes d’aquesta etapa de la vida es poden disminuir o inclús eliminar, com l’insomni, la sequedat vaginal, les sufocacions o l’ansietat. Aquí teniu un estudi fet a Dinamarca al respecte: https://bmjopen.bmj.com/content/9/1/e023637
Si tot està bé, i no hi ha cap complicació mèdica, principalment ens dediquem a millorar la qualitat ovàrica i de l’esperma. Això s’aconsegueix actuant sobre la circulació sanguínia dels ovaris, perquè hi arribi més nutrició. També actuem sobre el sistema hormonal de tots dos, equilibrant-lo amb l’acupuntura i la dietètica. I per últim, tractem el sistema emocional, reduint estrès i ansietat.
No, no hi ha cap inconvenient, és més sovint les pròpies clíniques ofereixen aquest servei de forma complementaria, ja que l’acupuntura millora la qualitat dels òvuls, esperma i facilita la implantació de l’embrió, i per tant millora la tassa d’èxit del procediment.