Tractaments segons el cicle vital
Infancia - Esperant l'aigua celestial
Segons la medicina tradicional xinesa el cos de la dona es desenvolupa en cicles de 7 anys. Els clàssics de la medicina tradicional xinesa diuen que als 7 anys l’energia comença a desenvolupar-se per tal de que als 14 aquesta sigui forta i robusta i pugui aparèixer la menarquia i, així, entrar en la següent etapa. D’aquesta manera, al voltant dels 14 anys s’han de donar una sèrie de factors per tal de què s’iniciï la menstruació:
- Una energia de ronyó forta
- Prou sang per tal de poder nodrir l’úter
- Equilibri entre energia i sang per tal que puguin fluir per tots els òrgans del cos
- Maduresa dels dos meridians principals relacionats amb la reproducció (Ren mai i chong mai)
Quan es donen tots aquests factors, els canvis hormonals que es produeixen a l’organisme fan que els sistema reproductiu s’expressi mitjançant el cicle menstrual. Aquesta etapa ens indica que aquest ha arribat a la seva maduresa i, per tant, a l’edat fèrtil. A l’inici de l’aparició del cicle menstrual poden aparèixer dolors menstruals i cicles irregulars, ja que el sistema hormonal és immadur.
Gràcies als coneixements que ens proporciona la medicina tradicional xinesa et podem ajudar a regular el teu cicle i a eliminar el dolor el més aviat possible perquè puguis viure la teva menstruació amb la màxima naturalitat i força.
Programes terapèutics relacionats
Edat fèrtil - Harmonia amb l'aigua celestial
L’edat fèrtil està compresa des de la menarquia fins a la segona primavera (menopausa). Aquesta etapa acostumen a ser d’uns 30-35 anys de la vida de la dona i es caracteritza per l’existència del cicle menstrual i la possibilitat de concebre.
En aquesta etapa de la vida és molt important estar en contacte amb la pròpia fisiologia natural, familiaritzada amb el cos i ser conscient de com el plànol emocional, l’alimentació, el grau d’activitat i l’actitud envers la vida generen canvis positius o no tan positius en la Salut Femenina. Ser conscient de tot això permet tenir la força necessària per responsabilitzar-se de la salut i poder prevenir futures malalties.
En aquest sentit, les hormones són especialment sensibles a l’estrès, als nostres hàbits d’alimentació i als disruptors endocrins (productes químics que el nostre cos interpreta erròniament com hormones i que es troben en molts productes d’ús quotidià). Hem de tenir el compte que el desequilibri hormonal és darrera de bona part de les malalties i inconvenients ginecològics (regles doloroses, sagnat excessiu, miomes, ovaris poliquístics, etc.).
Per això, quan hi ha qualsevol desequilibri ginecològic és molt important un abordatge conjunt de l’aspecte emocional, el dietètic, el físic i l’eliminació de disruptors del nostre entorn. Partim de la base que el teu cos és únic i, per tant, el nostre compromís és acompanyar-te i donar-te les eines més idònies perquè puguis viure en harmonia amb el teu cicle i la teva fertilitat.
Utilitzarem la Medicina Tradicional Xinesa per equilibrar les emocions i la menstruació, la Dietètica per fer dels aliments el teu millor aliat, la fisioteràpia i l’osteopatia per eliminar restriccions mecàniques, i tot el nostre coneixement perquè aprenguis QUINES alternatives tens als químics que et perjudiquen.
Programes terapèutics relacionats
Embaràs - Madurar el fruit
L’embaràs és una etapa curta de la vida on es produeixen molts canvis físics, emocionals i espirituals en el cos de la dona. A més, és un període en la qual és necessari disposar de tota l’energia i salut possibles per poder dur a bon terme l’embaràs.
Durant el primer trimestre, hi ha un seguit de canvis hormonals molt profunds destinats a permetre la implantació de l’embrió, l’assentament i el manteniment del mateix. Aquests canvis impliquen una millora de la circulació sanguínia a l’úter i la placenta que fan possible la nutrició del futur nadó i un ambient adequat on poder desenvolupar-se. Aquests canvis hormonals poden generar molèsties pròpies d’aquest trimestre (fatiga, nàusees, restrenyiment, cremor d’estómac, pits sensibles, etc.)
El segon trimestre sol ser el més tranquil, fins i tot alguns dels símptomes poden remetre (nàusees, canvis d’humor, etc.). Els principals canvis en la mare es produeixen amb la dilatació abdominal degut al creixement del fetus.
Cap al final de l’embaràs és quan comencen a aparèixer tot un seguit de canvis físics i hormonals relacionats amb el part, posicionament del fetus, la maduració del cèrvix, augment d’oxitocina, etc. És un moment on es poden experimentar tot un seguit de noves manifestacions físiques i emocionals poc agradables, com son mal d’esquena, retenció de líquids, insomni, nerviosisme, ansietat…
És per això que quan es vol fer un acompanyament terapèutic a un embaràs s’ha de tenir en compte el component emocional, el físic, l’hormonal, el circulatori i el dietètic. Així, durant el primer trimestre amb l’acupuntura i la dietètica es pot potenciar la circulació sanguínia i nutrició creant un ambient ideal perquè es pugui desenvolupar l’embrió i el fetus. A més, ens permet fer una modulació energètica i hormonal per tractar les molèsties del primer trimestre. Més endavant, la combinació de tècniques com la fisioteràpia, osteopatia, el drenatge limfàtic i l’acupuntura permet tractar problemes com la retenció de líquids, les lumbàlgies, l’insomni i l’equilibri emocional. Ja en les últimes setmanes és possible ajudar amb la col·locació correcta del nadó i facilitar la tasca del part amb l’acupuntura, per tal de reduir-ne el temps i el dolor associat.
Programes terapèutics relacionats
Postpart
El postpart s’inicia en el moment que finalitza el part i es considera que acaba entre els dies 40 – 45. El postpart disposa de 3 etapes:
- Postpart immediat: 24 hores després del part
- Postpart precoç: fins al dia 7 o 10 després del part
- Postpart tardà: fins al dia 40 o 45 després del part
Actualment es considera que el postpart és més llarg i pot arribar a durar fins a un any, incloent el terme de postpart psicològic.
Per la medicina tradicional xinesa aquesta etapa en la vida de la dona es considera una de les més importants, ja que el cos queda molt debilitat i per tant és molt vulnerable i això podria comportar algunes conseqüències. Per això, durant aquesta etapa la dona necessita tenir una cura especial del seu cos, ja que el part suposa un gran esforç tant físic com emocional. Durant aquest període la dona necessita recuperar-se quan abans millor per poder tenir una lactància exitosa i tenir cura del seu nadó.
Nosaltres et volem acompanyar en aquesta etapa tan nova i meravellosa per a tu, però també tan intensa!
Programes terapèutics relacionats
Menopàusia
La menopausa és coneguda com la Segona Primavera en la Medicina Tradicional Xinesa. Després de la pubertat, la menopausa és el segon gran període de transformació del cos de la dona tant a nivell físic com vital i emocional.
A diferència de la nostra percepció occidental, on la menopausa es viu amb connotacions negatives, a la Xina tenen una visió totalment diferent d’aquest període, molt més positiva, establint un paral·lelisme amb la primavera. Aquesta estació és l’època més exuberant de l’any, en la que té lloc una gran transformació de la natura amb la floració i el renaixement de la vida i determina el futur i la vitalitat del nostre planeta durant la resta de l’any, de la mateixa manera que la menopausa és un període de transformació que determina el futur de la vitalitat i la salut en els anys de maduresa de la dona.
Per tant, durant la menopausa hem de ser molt conscients, tant a nivell de prevenció com per saber gaudir de les oportunitats de millora que ens brinda aquesta nova etapa, especialment a nivell d’alliberació, empoderament i creativitat.
Segons la Medicina Tradicional Xinesa, els principals inconvenients de la menopausa (fogots, insomni, nerviosisme o sequedat de mucoses) es produeixen per un desgast en l’energia vital i les resistències o dificultats per adaptar-se als canvis i per tant, no necessàriament han de succeir i, si ho fan, no han de ser forçosament un problema.
Un cop més a Sàlvia et podem ajudar amb acupuntura, dietètica, fitoteràpia, meditació o Txi-kung a fer que els canvis que puguis experimentar en aquest període no representin cap inconvenient per tu, aportant-te la calma i la tonificació que necessites en aquesta etapa.